Naneli Kek Tarifi ve Malzemeleri
23 Temmuz 2024

Naneli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Naneli Kekin Benzersiz Lezzeti

Naneli kek, lezzeti ve kokusu ile damaklarda efsane bir tat bırakan oldukça farklı bir kek tarifidir. Diğer kek tariflerinin yanı sıra, malzemelerinin içinde bulunan taze nane yaprağı ile yapılan bu kek, oldukça değişik ve güzel bir tat ortaya çıkararak herkes tarafından sevilen bir tarif olma özelliğine sahiptir. İçinde bulunan malzemelerin nane ile buluşması sonucunda ağızlara ferahlık ve hoş bir kıvam veren bir kek olmaktadır.

Ayrıca, tüm bu özelliklerinin yanı sıra yapılışı ile de oldukça kolay ve pratik olmasından dolayı da oldukça avantajlı bir tariftir. Gelecek olan misafirleriniz veya eviniz için zaman kaybı yaşamadan yapacağınız naneli kek, sofralarınıza oldukça farklı ve güzel bir lezzet katacaktır. Görünümü ile gözlere, tadı ile de damaklara hitap eden naneli kekin yapılışını beraber inceleyelim;

Naneli Kek İçin Gerekli Malzemeler

  • 4-5 dal taze nane yaprağı
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 40 gram çikolata sosu
  • Süslemek için badem veya fındık ezmesi

Naneli Kek Nasıl Yapılır?

Öncelikle bir tencere içerisine tereyağını koyun ve iyice eritin. Eriyen tereyağının içine süt ve toz şekeri de ekleyerek hızlı bir şekilde tüm malzemeleri çırpın. En son olarak da kakaoyu eklemiş olduğunuz bu karışımı ocaktan indirip iyice çırptıktan sonra bir çay bardağı kadar ayırarak bir köşeye bırakın.

Biraz ılık hale gelen kakaolu iç harcınızın içine yumurtalarınızı kırıp koyduktan sonra iyice köpürene kadar mikser yardımı ile çırpın. Tüm bu işlemlerden sonra artık ununuzu kek hamurunuzu bir taraftan karıştırırken diğer taraftan da ekleyebilirsiniz. Tüm un içine girdikten sonra iyice çırptığınız kek hamuru içine kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip karıştırın.

Nane yapraklarını ince ince kıydıktan sonra kek hamurunuzun içine koyun ve bir tur karıştırdıktan sonra daha önceden yağlamış olduğunuz kek kalıbının içine hamurunuzu dökmeye başlayın. Daha önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırın içinde yaklaşık olarak 35 dakika boyunca pişirmeye bırakabilirsiniz.

Pişme süresi dolan kekinizi fırından çıkararak kek kalıbından ayırın ve daha önceden ayırmış olduğunuz iç harcı sıcak kekin üzerinde gezdirin. Biraz soğuduktan sonra çikolata sosu ve fındık ezmesi ile kekinizin üzerini süsleyerek bir parça taze nane yaprağı ile servise hazır hale getirebilirsiniz.

İşte, kıvamı ve lezzeti ile başınızı döndürecek, görünümü ile iştahları kabartan naneli kekin yapılışı bu şekildedir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

İlginizi Çekebilir

Haber Bülteni

Güncel

Nane Nasıl Yetişir?

Nane Nasıl Yetişir?

Güncel

Nane Çayı Nasıl Yapılır?

Nane Çayı Nasıl Yapılır?