Naneli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
19 Haziran 2024

Naneli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Naneli tuzlu kurabiyeler, ara öğünlerde atıştırmalık olarak tüketebileceğiniz lezzetli bir alternatiftir. Görüntüsü ve tadıyla mutfağınıza güzellik katacak bu kurabiyeler, çocuklarınızın beslenme çantalarına da ekleyebileceğiniz harika bir seçenektir. Sevdiğiniz bir baharatı ekleyerek tarifi kişiselleştirebilirsiniz; belki nane ile farklı baharatların karışımını denememiş olabilirsiniz, ancak bu tarifte hafif nane tadı ve kokusu harika bir uyum sağlar. Bitkisel margarin ve zeytinyağı birleşimi ise kurabiyelere ayrı bir lezzet katacaktır. Ayrıca, kurabiyelerinizi şekillendirmek için çeşitli kurabiye kalıpları kullanarak harika bir görüntü elde edebilirsiniz. Çay saatine çok uygun olan bu kurabiyeleri, çocuklarınıza meyve suyu ile servis edebilirsiniz.

Naneli Tuzlu Kurabiye Malzemeleri
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 200 gram bitkisel margarin (yumuşak olmalı)
  • 1 buçuk çay bardağı yoğurt
  • Yaklaşık 4 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi (isteğe bağlı)
  • 2 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Üzeri için 1 adet yumurta sarısı
  • Susam veya çörek otu (isteğe bağlı)
Naneli Tuzlu Kurabiye Nasıl Yapılır?

Kurabiye hamurunu hazırlamak için bir kase alın. Yumuşamış margarin, sıvı yağ ve yoğurdu kaseye ekleyin. 4 su bardağı unu, kabartma tozunu, sirkeyi, tuzu ve kuru naneyi de ekleyerek malzemeleri güzelce yoğurun. Hamur, ele yapışmayacak krema kıvamına gelene kadar yoğurulmalıdır. Yoğurduğunuz hamurdan küçük parçalar alarak şekillendirin. İsterseniz hamuru uzun şeritler halinde uzatıp kendi etrafında sararak gül şekli verebilirsiniz.Hazırladığınız kurabiyeleri fırın tepsisine yerleştirmek için tepsiyi hazırlayın. Tepsinin yapışmaması için fırın tepsisine yağlı kağıt koyabilirsiniz. Kurabiyelerin birbirine yapışmaması için tepsiye aralıklı olarak yerleştirin. Üzeri için bir yumurta sarısını kurabiyelerin üzerine sürün ve isteğe bağlı olarak susam veya çörek otu serpin.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kurabiyeleri pişirin. Kurabiyeler altın rengi alana kadar pişirin. Piştikten sonra fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra naneli tuzlu kurabiyenizi servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Naneli Tuzlu Kurabiye Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Gebelikte Nane Limon Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Gebelikte Nane Limon Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Naneli Ayran Tarifi ve Malzemeleri

Naneli Ayran Tarifi ve Malzemeleri

Naneli Krem Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Naneli Krem Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Kuru Nane Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Kuru Nane Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Nane Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri

Nane Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Naneli Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Naneli Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Taze Nane Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Taze Nane Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Güncel

Naneli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Naneli Tuzlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri